andreasdushi.com

Botohet dhe promovohet në Rumani romani i Andreas Dushit “Në besë të tatuazhit tënd”

Shtëpia botuese “A” në Rumani ka botuar romanin “Në besë të tatuazhit tënd” të shkrimtarit shqiptar Andreas Dushi, përkthyer nga Cătălina Frâncu. Ky botim titullohet “Legenda tatuajului” që në shqip do të ishte “Legjenda e tatuazhit”. Me këtë rast, me datë 14 maj 2024, Muzeu Kombëtar i Letërsisë Rumune ka organizuar në Bukuresht promovimin e …

Botohet dhe promovohet në Rumani romani i Andreas Dushit “Në besë të tatuazhit tënd” Read More »

Botohet në italisht romani i Andreas Dushit “Në besë të tatuazhit tënd”

Me titullin “Ballata del tatuaggio”, është botuar në gjuhën italiane nga Besa Editrice romani i fundit i Andreas Dushit, “Në besë të tatuazhit tënd”, vlerësuar këtë vit edhe me çmimin letrar Atë Zef Pllumi. Ky përkthim është realizuar nga pedagogu i letërsisë së krahasuar, Fabio M. Rocchi me bashkëshorten e tij, znj. Kriselda Rocchi. Në …

Botohet në italisht romani i Andreas Dushit “Në besë të tatuazhit tënd” Read More »

Akad. Floresha Dado për “Në besë të tatuazhit tënd”

Floresha Dado, akademike, studiuese e historisë së letërsisë dhe sjellëse e disa prej lëndëve kryesore të teorisë së letërsisë në hapësirat universitare shqiptare, ka botuar së fundmi librin e saj të ri studimor “Figura-personazh që ‘shihet’ përmes fjalës”. Mes veprave të përmendura për ilustrimin e pjesës teorike të tekstit, akad. Dado përfshin edhe romanin “Në …

Akad. Floresha Dado për “Në besë të tatuazhit tënd” Read More »

Rikthimi i Shkodrës në thashethemet e vetë asaj

Rreth romanit “Albumi i thashethemeve” të Stefan Çapalikut Andreas Dushi “Albumi i thashethemeve” më kujtoi gjithë fëmijërinë time! Prandaj ky shkrim, përtej dëshirës për të qenë një shqyrtim i sinqertë i tekstit, është dhe një qasje e vërtetë ndaj një vetveteje të dikurshme që tanimë është harruar nën shtresat e mbivendosura të bashkëkohësive mbytëse. Sepse …

Rikthimi i Shkodrës në thashethemet e vetë asaj Read More »

250 numra “ExLibris”

Andreas Dushi Numri i parë i gazetës “ExLibris” doli në të njëjtën datë me romanin tim “Marrja e gjakut” në panairin e Tiranës, nëntor 2018. E mbaj mend mirë, pasi kur mora kopjet e para të librit tim, vajza te stenda futi në çantë edhe një kopje të gazetës që e ruaj akoma. Pak javë …

250 numra “ExLibris” Read More »

Shuarja e Milan Kunderës

Milan Kundera ka shkuar sot pranë Homerit, Dantes dhe Shekspirit. Edhe ai, nga sot gjendet pranë atyre, mes veprës së të cilëve ka zënë vend qysh në fillim edhe letërsia e tij. Shkrimtari vdes kur nuk rresht së shkruari, ndërsa letërsia e tij, kur bota rresht së lexuari. Pra, me shumë mundësi, kurrë! Risjell sot, …

Shuarja e Milan Kunderës Read More »

Scroll to Top